S hovězím si dáváme na čas

Aby se dobré hovězí maso proměnilo na skvělý steak, musí vyzrát.

Zrání potřebuje čas, zkušeného šéfkuchaře a vybavení.

V Yuniku Charcoal BBQ máme vše.

Princip zrání masa

Hovězí maso je v prvních dnech po porážce tuhé. Aby změklo, potřebuje dýchat, ideálně v prostředí se správnou teplotou a vlhkostí. Díky působení enzymů za několik týdnů maso nejen změkne, ale stane se šťavnatým a získá specifické aroma. 

V Yuniku Charcoal BBQ hovězí maso zraje v lednici Dry Ager, do které se můžete kdykoli podívat prosklenými dveřmi. Vstoupit ale může jen šéfkuchař, který maso před procesem zrání (též staření) pečlivě připraví a v lednici nastaví optimální podmínky.

Na kvalitu masa má vliv plemeno a způsob chovu skotu, věk, fyzická i psychická kondice zvířete.
I nejlepší kusy hovězího musí vyzrát. V lednici se stálými podmínkami je změna struktury masa pod dohledem.
Když šéfkuchař po zhruba dvou měsících maso z lednice vytáhne, má dokonalou chuť i aroma. Skvěle se hodí na gril.

Ochutnejte korejské BBQ už dnes

rezervujete si stůl na čísle

(rezervace přijímáme pouze telefonicky)

Yuniku Charcoal BBQ

Slezská 3
Praha 2
Pondělí - neděle
11:30 - 23:00
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Tento web používá ke správnému fungování soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Zavřít Více informací